maandag 24 september 2018

Van Gogh

Ik naaide een nieuw Theo-hemd voor mijn lief. Hij heeft ondertussen al enkele exemplaren in de kast hangen, en die worden zeer regelmatig gedragen.

Van Gogh

Dit keer werd het een Theo met een missie...
De stof heet 'Van Gogh Nightfall' van Robert Kaufman en kocht ik bij De Stoffenkamer

Van Gogh

Ik gebruikte meer stof dan gewoonlijk, omdat ik een volledige symmetrie wou. Het voorpand, de mouwen en de manchetten zijn helemaal gespiegeld. De donkere lijn op de achterkant loopt door over de hele rug: op het achterpand, in de rugpas, de staander én de kraag. Daardoor had ik drie meter stof nodig. Maar dat had ik er voor over.

Van Gogh

Van Gogh

Van Gogh

Net zoals vorige keren koos ik voor de opties retrokraag en klassieke mouwsplit.
Never change a winning team!

Van Gogh

En net zoals bij de vorige hemden maakte ik een gecamoufleerd borstzakje. Uiteindelijk is is het resultaat ervan zo goed als niet te zien, maar gelukkig is de voldoening groot.

Van Gogh

Van Gogh

Het hemd was een race tegen de klok, want het was afgelopen vrijdag meteen onderdeel van het kostuum voor de album-release van muziektheatergroep BOT. Vrijdagmiddag naaide ik de knopen aan het hemd, 's avonds stond Theo (met mijn lief) op het grote podium van Luxor Live in Arnhem. Vier mannen, vier blauwe kilten en vier blauwgetinte hemden, waarvan dit er één was. De andere naaide ik niet zelf, dat liet mijn agenda niet toe.

Van Gogh

Die Theo toch. Het is elke keer weer een flinke klus, maar het resultaat maakt alles goed!

BewarenBewarenBewarenBewaren

6 opmerkingen: