vrijdag 29 maart 2019

Thea #2 en #3

Ik voeg een patroon toe aan mijn persoonlijke patronen-top 10: de Thea-blouse van Zonen09! Een tot-in-de-puntjes uitgewerkt patroon en handleiding. Thea is bovendien een blouse met een perfecte pasvorm.

Thea #1

Ik naaide al drie versies. Een eerste versie (met lange mouw) maakte ik een maat te groot en gaf ik weg: exit #1.

Thea #2 is een echt Vink-bloesje.

Thea #1

De stof kocht ik jaren geleden bij Mondepot: het is een erg soepele viscose van Fragile. Ideale stof voor Thea, maar het naaiproces was verre van ideaal. De stof bleek maar liefst 10% te krimpen onder mijn strijkijzer (zelfs na een wasbeurt). Een blouse naaien zonder strijken is lastig, maar ik ben het gevloek alweer bijna vergeten: ik ben verliefd op het resultaat.

Thea #1

Ik maakte maat 36 met korte mouw, en kwam daardoor toe met 'slechts' 120 cm stof. Voor de versie met lange mouw heb je uiteraard meer nodig!

Thea #1

Thea #1

Thea #3 is een blouse in een prachtige double gauze van Nani Iro. De stof kocht ik bij Petite Couture en is momenteel in solden! Hoewel het patroon vloeiende stoffen voorschrijft (tencel, viscose, zijde) lukt het ook prima met deze double gauze. Bovendien is double gauze ontzettend zacht om te dragen.

Thea #3

Ook dit exemplaar kreeg korte mouwen en zichtbare knopen (lang leve Mertens!). Korte mouwen komen hier immers veel vaker uit de kast dan lange...

Thea #3

Thea #3

Thea #3

Ik ben vol lof over dit patroon. Nummer #4 en #5 zitten ook al in de pijplijn...

Thea #3

Thea is vanaf nu te koop via de webshop van Zonen09! Hophop, snel daarheen!

5 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Niet blijven dromen he, doen! Het is echt eenvoudig (zeker de versie met korte mouwen)...

   Verwijderen
 2. Heel mooie versies die jou goed staan. Ik wist niet dat petite couture nog bestond. Weinig nieuws op hun site, of gaan ze ermee stoppen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat zijn de patronen in je patronen top 10?

  BeantwoordenVerwijderen