vrijdag 24 juni 2016

Afsluiten

Nog een paar dagen en we sluiten een hoofdstuk af: de lagere school. Het zijn weken van 'laatste keren', en dat voelt erg vreemd.

Het was dus ook de laatste keer dat ik me engageerde om mijn schouders onder het 'juffencadeau' te steken. Vorig jaar kregen de juffen een lappendeken, het jaar ervoor heel veel zaadjes, en wat we alle voorgaande jaren maakten kan je hier bekijken.

Dit jaar deed ik hetzelfde als in het eerste leerjaar: elk kind portretteren met een voorwerp. Toen moesten de kinderen iets meebrengen wat op dat moment voor hen van belang was (en dat waren héél veel knuffels). Nu wierpen we een blik in de toekomst: waar droom je van, wat wil je later worden, wat vind je echt belangrijk?

Ik naaide enkele zakjes om de boekjes in te bewaren. De toepasselijke ruitjesschrift-stof kocht ik enkele jaren geleden bij Mon Depot. Het geheel werd verpakt in zomerse tafereeltjes.

Afsluiten

Afsluiten

De juffen krijgen allemaal een boekje van hun klas én een boekje van het eerste leerjaar. Fijn vergelijkingsmateriaal!

Afsluiten`

Afsluiten

En wat de kinderen nog niet weten, is dat ook zij allemaal twee boekjes krijgen. Van elke klas (6A en 6B) eentje, als herinnering. Verrassing!

Afsluiten

Vanavond kamperen we met z'n allen in de school, om dit hoofdstuk op een mooie manier af te sluiten...

14 opmerkingen:

 1. Dat is pas een persoonlijk kado! Kei tof...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is pas een persoonlijk kado! Kei tof...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. waaauw zeg, wat een geweldig werk, met zo'n verbluffend resultaat!! daar ben ik zelfs van onder de indruk dus die juffen èn kindjes zullen het zeker zijn!! prachtig!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een geweldig leuk idee om met z'n allen op school te kamperen om af te sluiten en ook geweldig leuke cadeautjes die je voorzag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik krijg hier op slag kippenvel van! Laatste keren, nieuwe avonturen in het verschiet... En wat een fijn aandenken dat je hier maakte!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inspirerend...je motiveert me....zit op een dood punt bij tas nr. 6 moet er nog 2.....jouw niveau haal ik niet ...wat een feest

  BeantwoordenVerwijderen